Franks zoektocht – De Oculus Rift Kopen in Nederland en review van de Rift

De Oculus Rift kopen in Nederland, is het nog steeds lastig?

De Oculus Rift was en is nog steeds het posterkind voor virtual reality. Maar de Oculus rift kopen in Nederland was een tijdje vrij lastig. Gelukkig is de Rift al een behoorlijke tijd makkelijk te kopen in diverse webshops.

De Oculus Rift werd geboren in de garage van…..

De Rift werd geboren in de garage van Palmer Luckey en schoot niet alleen door na het succes van Kickstarter(Een online funding platform in Amerika, maar is in zijn eentje eigenlijk verantwoordelijk voor de enorme BOOM in de VR markt.

Het succes van anderen komt deels door het succes van de Oculus Rift

In zekere zin hebben de headsets zoals de HTC Vive, PlayStation VR, Samsung Gear VR en Google Cardboard VR hun aanvankelijke succes deels te danken aan het rijden op Oculus ‘jasjes, maar deze systemen zijn sindsdien op eigen kracht gegroeid. Tegenwoordig zijn er een hele reeks headsets om uit te kiezen, waaronder het ontluikende ecosysteem van Windows Mixed Reality.

De Oculus Rift kopen in Nederland, waar heb je dat gedaan?

Gemakkelijke installatie van de Oculus rift

Het is een redelijk eenvoudige set-up omdat het slechts een HDMI- en een paar USB-snoeren zijn om aan te sluiten, plus een sensorconfiguratie om doorheen te gaan. U moet eerst de Oculus-software downloaden om dit te doen en mogelijk moet u de hoofdtelefoon bijwerken met de nieuwste firmware.

De instellingen van de sensor kunnen enkele minuten duren, omdat u alles correct kunt aanpassen, maar het is relatief eenvoudig.

Oculus rift kopen in Nederland? Tegenwoordig met twee sensoren bijgeleverd!

Als je vandaag een Rift-bundel koopt, krijg je twee sensoren in de doos, genoeg om ruimte te maken, maar je wilt een derde sensor kopen om die maximale speelafstand te overbruggen. Met een derde sensor beveelt Oculus nog steeds een maximale speelruimte van acht bij acht voet aan.

Wat ik uiteindelijk van de Oculus Rift vind

Er is geen twijfel dat de Oculus Rift een te gekke headset is, en we denken dat hij slanker is dan de Vive. Het heeft ook een lange weg afgelegd sinds de SDK-dagen, waarbij Oculus zachte en elastische materialen voor de headset heeft aangeschaft.

De Vive is nu toch een sterke concurrent geworen

Hoewel het in eerste instantie lichter was dan de Vive, heeft HTC het vet uit de headset gesneden en tegenwoordig liggen de twee op hetzelfde niveau.oculus-rift-kopen-nederland

Advertenties